Badkamer lekkage

Last van lekkage in de badkamer? Een overzicht van de eventuele oorzaken en oplossingen.

Een lekkage in de badkamer of lekkende verwarmingsbuizen wil je zo snel mogelijk laten verhelpen om grotere schade te voorkomen. Heeft u lekkage of vochtschade neem dan direct contact op voor een lekdetectie onderzoek. Een loodgietersbedrijf heeft naast de nieuwste technieken technici met kennis en ervaring om zo nauwkeurig mogelijk de oorzaak en locatie van de lekkage in de badkamer te achterhalen.

Spoor lekkage in de badkamer snel op

De waterschade als gevolg van een lekkage in uw badkamer kan voorkomen in de vorm van schimmelplekken op de muren en plafonds, maar ook rond de kitranden tussen de tegels in uw badkamer. Doordat kitnaden niet meer goed zijn, of doordat er een lekkage in de aan- of afvoer zit kan er water op het plafond komen. De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

Doe je daar niets aan, dan lopen de kosten in rap tempo op. Probeer de bron van de badkamerlekkage te achterhalen als dat mogelijk is. Lukt dat niet, dan kan de loodgieter uitkomst bieden met lekdetectie. Een afvoerlekkage zorgt voor een nare stank en lekwater uit de afvoer of waterleiding veroorzaakt waterschade. Lekkage is een lastig probleem dat snel verholpen moet worden om verdere schade te voorkomen.

Lekkages in de badkamer komen vooral voor in de afvoerleidingen van de douche, het bad of een wasbak. Een veel voorkomende oorzaak van een lek in uw badkamer is bijvoorbeeld de leidingen Deze kunnen door ouderdom of door een foutieve aansluiting gaan lekken.

Voor het opsporen van lekkages gebruikt een loodgieter innovatieve technieken voor lekdetectie waarmee zij zonder hak- en breekwerk het probleem kunnen vinden. Een groot nadeel aan een badkamerlekkage is het feit dat de bron van de lekkage vaak nauwelijks met het blote oog te vinden is. Een lekkage wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door versleten leidingen tussen uw muren in de badkamer, door een aansluiting die net achter het toilet zit, enzovoorts.

Leiding lekkage

Er kunnen lekkages ontstaan in waterleidingen, riolering en gasleidingen. Bij een scheur of breuk van waterleidingen en -afvoeren is het opsporen van het lek en de gevolgschade altijd meeverzekerd.

In de aanvoer- en afvoerleidingen van het verwarmings- of waterleidingsysteem kunnen (meestal kleine) lekkages voorkomen. Het snel opsporen en dichten van lekkages is cruciaal indien u hoge kosten wilt voorkomen. Lekkages aan waterleidingen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Als u een lekkage in uw leidingen vermoedt is het verstandig om direct de hoofdkraan dicht te draaien om opstapeling van schade te voorkomen. Haal daarom zo snel mogelijk een vakman in huis, die de lekkage kan opsporen en repareren. Een derde mogelijkheid waarop schade aan uw waterleiding kan ontstaan, is schade doordat u de leidingen geraakt heeft tijdens het boren.

Bij een lekkage in een waterleiding is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te laten lossen, om een verdere waterschade te voorkomen. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type lekdetectie het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera, om de bron van een lekkage rond warmwaterleidingen op te sporen. Na het lezen van dit bericht weet je de kosten van opsporen en herstel en zie je wat de meest voorkomende water lekkages in huis zijn.

Waterlek opsporen via een infraroodcamera: Met een infraroodcamera kan een lekdetectie expert lekken in warmwaterleidingen opsporen. Na vaststelling van een lekkage in de waterleiding zullen we overgaan tot het opsporen van de lekkage. Een lekkage aan waterleidingen, riolering of de aansluitingen van het sanitair in uw woning vallen in ieder geval onder het takenpakket van de loodgieter.

Lekkage in uw afvoer

Het is van de oorzaak van een lekkage rond afvoerleidingen afhankelijk, of de verzekeraar de schade vergoed. Als gevolg van de lekkage rond uw afvoer kan er een vervelende waterschade aan uw woning ontstaan. In de aanvoer- en afvoerleidingen van het verwarmings- of waterleidingsysteem kunnen (meestal kleine) lekkages voorkomen.

Daarbij is het erg belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk, na het ontdekken hiervan, te laten verhelpen door een loodgieter. Soms is de oorzaak van de waterschade door lekkage aan een afvoer dan ook moeilijk vindbaar. U kunt een lekkage hebben aan een waterleiding die in uw woning op een centraal punt binnenkomt en vervolgens vertakt.

Op het moment dat u een van onze loodgieters inschakelt voor het repareren van een afvoer lekkage, dan zal de vakman eerst vaststellen waar het lekkende water precies vandaan komt. Pas nadat er tekenen van een lekkage zijn, zul je je vaak pas realiseren dat dit door een kapotte waterleiding of afvoer wordt veroorzaakt. Soms komt de lekkage uit een afvoer in de badkamer of een kraan in de badkamer die lekt en water langs in plaats van in de wasbak laat stromen.

Heeft u eenmaal een lekkage aan de afvoer van uw dakkapel, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen door een expert. Dan is er sprake van een lekkage in de waterleidingen of afvoeren. Mocht het water nog niet volledig afgekoeld zijn, bijvoorbeeld doordat de lekkage zich bij de afvoer van een douche of bad bevindt, dan kan dit type lekdetectie eveneens een optie zijn.

In de aanvoer- en afvoerleidingen van het verwarmings- of waterleidingsysteem kunnen (meestal kleine) lekkages voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld worden betoogd wanneer je de waterleiding niet aftapt voor je op vakantie gaat of wanneer er achterstallig onderhoud aan je waterleidingen is. Ook schade die ontstaat tijdens bouwwerkzaamheden wordt vaak niet gedekt, maar is mogelijk wel te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van het bouw- of klusbedrijf. De gemiddelde kosten voor het verhelpen van een lekkage in de afvoer zijn €85 tot €100.

Lekkage in de badkamervloer

Daarnaast kan een lekkage in de badkamervloer ontstaan doordat kitranden niet meer wachterdicht zijn. Een lekkage in de vloer van uw badkamer kan verschillende oorzaken hebben. Dit rapport kan door loodgieters gebruikt worden om de lekkage in de badkamer te verhelpen.

De juiste detectie-apparatuur is nodig om bijvoorbeeld lekkages op te sporen aan waterleidingen, drukloze afvoerleidingen, platte daken en leidingen van de vloerverwarming. Maar omdat leidingen veelal in muren en vloeren zitten, kan het lang duren voordat de waterschade zichtbaar is. Vocht- of schimmelplekken verraden uiteindelijk dat er sprake is van een lekkage. In de badkamer is er een lekkage ontstaan , mogelijk door verkeerd plaatsen van de drain en verkeerd materiaal water terecht gekomen op de plafond en waarschijnlijk ook onder de tegels ( vloer) van de badkamer. Een lekkende douchevloer leidt lager in de woning tot lekkage en kan zorgen voor optrekkend vocht in de wanden van de badkamer.

Betegelde douche vloeren kunnen gladder zijn, er is meer kans op bacteriën, schimmel en bij verkeerde uitvoering en onderhoud op lekkage met vochtschade tot gevolg. Dan loopt al dat water zo je badkamer in. Misschien kun je daarom maar het beste goed voorbereid zijn op eventuele lekkage, zodat je de schade tot een minimum kunt beperken. De lekkage bevindt zich veelal op de volgende locaties: de tegels, de kitrand, de voegen, de rozetten van de kraan, het afvoer putje van de douche , of natuurlijk in de waterleidingen.

Doe je daar niets aan, dan lopen de kosten in rap tempo op. Probeer de bron van de badkamerlekkage te achterhalen als dat mogelijk is. Lukt dat niet, dan kan de loodgieter uitkomst bieden met lekdetectie. In overleg met uw verzekering zal de lekkage opgespoord worden en de waterschade hersteld worden, zodat u vooraf weet welke kosten vergoed worden en u dus niet voor verrassingen komt te staan. Is er sprake van lekkage of vochtschade dan is het zaak middels lekdetectie snel de oorzaak te achterhalen.

Lekkage in de badkamermuur

Het is mogelijk dat er ergens een lekkage is. Als je hard water in huis hebt, kan een leiding dichtslibben met kalksteen (ketelsteen) en daardoor niet goed zijn werk meer doen. Een thermografische camera is geschikt voor het opsporen van de bron van lekkages rond warmwaterleidingen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een lekkage bij warmwaterleidingen en koudwaterleidingen. Wanneer u last denkt te hebben van een lekkage in de badkamer, doet u er verstandig aan om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Op deze manier maakt u de kans op vervelende lekkages in uw badkamer minimaal en daarmee een hoge rekening voor het herstel van de waterschade. Zeker bij een beginnende lekkage vormt dit vaak een geschikte noodoplossing om waterschade tegen te gaan. Het is van het type lekkage afhankelijk welk lekdetectiemiddel het meest geschikt is.

Als de muur van je badkamer niet waterkerend is, helpt het vaak om een nieuwe waterkerende laag aan te brengen. Op denk duur kan het metaal springen en lekt er water de muur in. Ook als je waterleiding niet goed is aangebracht of als er ergens schade is ontstaan (boren) kan een kapotte leiding aan het probleem ten grondslag liggen. Als deze laag stuk gaat kan de muur niet meer effectief water tegenhouden.

Lekkages die je kon voorkomen, bijvoorbeeld door de waterleiding af te tappen voor je op vakantie gaat, vergoedt de verzekeraar niet. De schade die ontstaat aan bijvoorbeeld je badkamermuur of de vloer als gevolg van de lekkage, noemen verzekeraars gevolgschade. Bovendien stoten deze tegels water goed af. Handig in een vochtige ruimte als de badkamer.

Advies voor uw badkamerlekkage

Heeft u last van vochtproblemen of waterschade in uw badkamer, en vermoedt u dat dit wordt veroorzaakt door een lekkage? Naast het regelmatig controleren van leidingen en het nemen van extra voorzorgsmaatregelen bij koud weer (een belangrijke oorzaak van lekkages in huis), kiezen veel mensen ervoor om te investeren in een waterslotsysteem. Voordat u of uw loodgieter een lekkage heeft gevonden, is de kans groot dat er al veel schade aan het interieur is toegebracht.

Al de leidingen die naar de badkamer toe lopen zoals de cv leidingen koud en warm waterleidingen afvoeren enz kunnen lekkage veroorzaken. De badkamer is een plek waarin veel waterleidingen en afvoeren samen komen, zoals bij de de douchebak , het bad, het toilet en de wastafel(s) bijvoorbeeld. Problemen zoals lekkages en verstoppingen moeten natuurlijk zo snel mogelijk opgelost worden door een loodgieter.

Lekkages in de badkamer komen vooral voor in de afvoerleidingen van de douche, het bad of een wasbak. Het is belangrijk dat u snel een lekkagespecialist inschakelt, voor een snelle lekdetectie om verdere schade te voorkomen. Des te sneller u de badkamerlekkage laat verhelpen, des te kleiner is ook de kans op een blijvende waterschade aan uw woning.

Het is niet altijd gemakkelijk om erachter te komen waar in de badkamer de lekkage is ontstaan De loodgieter bekijkt daarom allereerst de kitnaden van je douche of bad. De meest voorkomende lekkages in badkamers ontstaan vaak onder het bad of in de douche. In dit gedeelte van de woning komen vanzelfsprekend diverse water- en cv-leidingen samen, waardoor een lekkage vaak lastig te plaatsen is. Onze loodgieters kunnen u helpen bij het oplossen van deze lekkages.

Meer informatie op de website van Joslaan.