Badkamerrenovatie prijzen & tips!

Inzicht in de prijzen en mogelijkheden van badkamerrenovatie. Aan de hand van deze inzichten en tips tover je de oude badkamer om tot een nieuwe, moderne badkamer!

Laat uw badkamer renoveren

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een badkamerrenovatie of het plaatsen van een nieuwe badkamer. Wanneer u niet genoeg natuurlijke mogelijkheden heeft, bijvoorbeeld bij inpandige badkamers, is het verstandig om een mechanisch ventilatie te laten plaatsen. Kies er bijvoorbeeld voor om nieuwe badkamermeubels te plaatsen, installeer een ligbad of juist een ruime inloopdouche en vervang de badkamertegels.

Zo kan er veel sanitair op maat gemaakt worden voor een badkamerrenovatie en kan met bijvoorbeeld het combineren van douche en bad veel ruimte worden bespaard. Het kan zijn dat het voor de badkamerrenovatie nodig is om leidingen te verleggen, omdat uw huidige douchecabine op een ander plaats komt tijdens de renovatie, of misschien omdat er een nieuw bad wordt toegevoegd aan uw badkamer tijdens het renoveren. Dit is een klassieke combinatie, waarbij veel ruimte wordt bespaard doordat wij niet een aparte douchecabine plaatsen tijdens de badkamerrenovatie.

Wilt u graag uw badkamer of toilet renoveren, of een complete badkamerrenovatie? Als je zelf de badkamer gaat verbouwen en goed zoekt naar voordelig geprijsd sanitair , dan zullen de kosten wel meevallen. Wanneer u uw badkamer wilt renoveren en direct wat extra hulpmiddelen wilt laten installeren, zoals extra handvatten, de mogelijkheid om in de douche te gaan zitten, een hoger toilet, etc.

Prijzen badkamerrenovatie

Uit te voeren werkenGemiddelde prijs
Complete badkamerrenovatie€4000 – €10000
Ligbad renoveren€1000 – €3000
Douche renoveren €750 – €2000
Toilet renoveren €500 – €1000

Vervangen ligbad

Het plaatsen van een ligbad zorgt voor optimale luxe in de badkamer. Dat is prima te doen: het plaatsen van een ligbad is een klus die u prima uit kunt voeren, zolang u de juiste gereedschappen in huis heeft en voldoende voorbereid bent. wilt u heel graag een ligbad want elke keer ruzie met dat plakkerige douchegordijn gaat ook vervelen. Enig idee of u een ligbad of inloodouche wilt, welke tegels aan de muur moeten komen of wat voor toilet u wilt? Van het leveren en installeren van toiletcombinaties, ligbaden, douchebakken, wastafels en badmeubels tot de aanleg van tegels, riolering, waterleidingen en centrale verwarming.

Kies voor een praktisch bad dat niet te groot is. Heb je een kleine badkamer , opteer dan om een ligbad te plaatsen met douchekraan. Ook een lekker ligbad is iets om over na te denken, want zelfs in kleinere ruimtes past een bad, deze is bijvoorbeeld in een hoek te plaatsen. Als je van een eenvoudige badkamer met een “gewone”douche naar een zeer luxe badkamer overstapt is het verstandig te kijken of de capaciteit van jouw cv-ketel groot genoeg is. Een cv-ketel met CW waarde 3 heeft niet genoeg capaciteit voor een regendouche en een tweepersoons ligbad.

Realiseer u dat u een ligbad minstens 2 m² in beslag neemt en een douche minimaal 1 m². Wees in uw ontwerp royaal met de in- en uitstapruimte. Binnen korte tijd kunt u genieten van een heerlijke douche met stevige waterstraal of kunt u wegdromen in uw nieuwe ligbad. Een inloopdouche maken of ligbad plaatsen?

Prijzen ligbad

Soort materiaalGemiddelde prijs (inclusief installatie)
Plaatstaal€800 – €850
Acryl€1100 – €1200
Gietijzer€1800 – €2000

Waar moet uw op letten bij het vervangen van uw douchecabine?

Een douchecabine kopen doet u omdat u wilt genieten van alle gemakken die dit met zich meebrengt en dit is alleen mogelijk door de juiste keuzes te maken tijdens het aanschaffen. Bij het kiezen van zowel de douchecabine maar ook de deur dient er rekening gehouden te worden met de ruimte buiten de douchecabine. Het is belangrijk dat u hierbij niet alleen de maten weet van de plek waar de cabine komt te staan, u moet ook zeker weten dat wanneer hij daar staat er genoeg ruimte is voor het openen van de deuren en om in of uit de douchecabine te stappen.

Bij het uitkiezen van een douchecabine voor uw badkamer is de vorm hiervan misschien wel de moeilijkste keuze. Wat handig is aan een douchecabine is dat het een afgesloten ruimte is waardoor er geen water de badkamer in kan lopen.

Zorg altijd dat je van tevoren goed meet hoeveel ruimte er in je badkamer beschikbaar is. Kijk van tevoren ook altijd goed waar je de deur wilt hebben, zodat je hier op kunt letten bij het kopen van een douchecabine. U kunt uw wensen doorgeven en er wordt gekeken of er bijvoorbeeld een oude douchecabine moet worden afgevoerd en of er in uw badkamer nog andere aanpassingen nodig zijn voordat uw nieuwe douche geplaatst kan worden. Wanneer er alleen een tegelvloer met een afvoer in de badkamer aanwezig is, is het mogelijk om daaroverheen een douchecabine te plaatsen.

Ook als je alleen een tegelvloer met afvoer in de badkamer hebt, is het ook mogelijk om hier een douchecabine op te plaatsen. Als uw douchecabine lekt of als uw wastafel beschadigd is, is het mogelijk tijd om nieuwe badkamermeubels te plaatsen. Uw oude douchecabine laten vervangen door een badkamerinstallateur kost zeker een paar honderd euro.

Douchecabine prijzen

Wat laten doen?Gemiddelde prijs
Aankoop€500 – €750
Monteren€500 – €600
Totale kosten€1000 – €1350

Inloopdouche vervangen

De inloopdouche heeft een zeer lage douchebak of een vlakke douchevloer met een strakke en soms vrijwel onzichtbare douchegoot Om een waterballet in de badkamer te voorkomen, is een douchewand aan te raden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw inloopdouchewand op een speciaal aangepaste douchebak plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om het direct op de vloer te bevestigen, afhankelijk van uw smaak en stijl. Als de ruimte aanwezig is, kun je relatief gemakkelijk zelf in een bestaande badkamer een inloopdouche maken met glaswanden, al dan niet afgesloten met een glazen deur.

De inloopdouches maken gebruik van een of enkele douchewanden, waarmee u ervoor kunt zorgen dat het water op de juiste plaats terecht zal komen. Als uw douchecabine lekt of als uw wastafel beschadigd is, is het mogelijk tijd om nieuwe badkamermeubels te plaatsen. Wanneer er alleen een tegelvloer met een afvoer in de badkamer aanwezig is, is het mogelijk om daaroverheen een douchecabine te plaatsen.

Omdat er geen benauwende wanden om u heen zijn en u veel meer ruimte in een inloopdouche heeft dan in een douchecabine kunt u relaxt douchen in alle ruimte. Daarnaast zorgen inloopdouches voor een heel ruimtelijk effect, waardoor u er zelfs in een kleinere badkamer uitstekend voor kunt kiezen om een degelijke douche te gebruiken. Een van de mogelijkheden om de badkamer, in dit geval specifiek de douchecabine, te renoveren, is het vervangen van de badkamertegels.

Uw oude douchecabine laten vervangen door een badkamerinstallateur kost zeker een paar honderd euro. Het is perfect mogelijk om op de plaats van de oude douchecabine een nieuwe inloopdouche te plaatsen. Als je doorzichtige glazen wanden gebruikt en dezelfde tegels toepast op de vloer gelijk aan de rest van de badkamer lijkt je badkamer stukken groter.

Inloopdouche prijzen

Wat laten doen?Gemiddelde prijs
Aankoop€650 – €800
Montage€500 – €700
Totale kosten€1150 – €1500

Vervang uw toilet

Is je oude wc aan vervanging toe of krijgt de kleine kamer een complete make over, laat je nieuwe wc-pot vervangen en vakkundig plaatsen. Misschien wil je alleen je wc vervangen door een nieuw te plaatsen wc in de toilet ruimte of badkamer Ga je jouw badkamer gedeeltelijk renoveren of verbouwen met een design toilet. De badkamer kan een hele nieuwe sfeer krijgen nadat het toilet vervangen is. Een zwevend toilet kan de badkamer bijvoorbeeld veel ruimer laten lijken maar vergt dan ook wel expertise om te plaatsen.

Plaats de nieuwe toiletpot op de plek van de oude en maakt de waterleiding en afvoer vast en schroef de toiletpot vast. Wilt u in uw woning een nieuw toilet laten plaatsen, of juist uw oude wc pot vervangen? De loodgieter zal het water afsluiten, de oude pot verwijderen, de nieuwe aftekenen, gaten boren en de toiletpot goed vastzetten. Loodgieter Den Haag zal je oude toilet verwijderen, de nieuwe wc-pot aftekenen, gaten boren en de wc-pot goed vastzetten.

Een inbouwreservoir met zwevend toilet laten plaatsen is veel hygiënischer dan een staande wc pot met opbouwreservoir. Is de oude WC pot aan vervanging toe of krijgt het kleinste kamertje een facelift, laat de nieuwe pot dan vakkundig plaatsen. Heb je een ruime toiletruimte en wil je graag een urinoir laten plaatsen?

Prijzen toiletrenovatie

Grootte toiletruimteGemiddelde prijs incl. montage
Klein€1250 – €1500
Middel €2300 – €2500
Groot€3400 – €3600

Meer info over badkamerrenovatie op Bouwadviseur.be