Douchecabine

Tips voor het plaatsen van een douchecabine. Inzicht in de prijzen van douchecabines en de kosten van het uitbesteden van het plaatsen van de douchecabine.

Douchecabines zijn er in verschillende soorten en maten. Bij douchecabines worden normaal gesproken tegen twee betegelde wanden aangebouwd met of zonder douchebak waarin wij u ook de mogelijkheid bieden om uw douchecabine zelf samen te stellen maar er zijn ook douchecabines die zonder betegelde achterwand neergezet kunnen worden, hierin onderscheiden wij de complete douchecabines en de gesloten douchecabines Complete douchecabines worden opgebouwd met zijwanden en achterwanden maar hebben geen dak. Uiteraard is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een regendouche Daarnaast heb je de keuze uit allerlei designs en verschillende kleuren, zodat je de douchecabine compleet kunt afstemmen op de huidige of nieuwe badkamer

Douchecabine laten plaatsen

Met name in een relatief kleine badkamer is het een uitstekend idee om gebruik te maken van een van de douchecabines. Bij deze douchecabines schuift de deur over een van de wanden heen, waardoor het geheel minder ruimte in beslag zal nemen. Heeft u niet genoeg ruimte in uw badkamer om de deuren naar buiten toe open te laten slaan, dan is een douchecabine met een schuifdeur een uitkomst.

Voor iedere badkamer is er wel een mogelijkheid op het gebied van complete douchecabines. De complete douchecabines zijn al verkrijgbaar met een hoogte van slechts 199 cm en zijn dus zeer goed te plaatsen in een vakantiehuisje, chalet, studentenwoning of als tijdelijke douchecabine tijdens de verbouwing. In tegenstelling tot gebruikelijke douchecabines zijn complete douchecabines overal te plaatsen vanwege de vaste douchebak met afvoer, vaste aanvoerslangen en vaste achterwanden.

Verder ben je er met een complete douchecabine zeker van dat de rest van je badkamer niet nat wordt van rondspattend water. Een douchecabine zorgt er voor dat je doucheruimte goed is afgescheiden van de rest van je badkamer. De beste keuze voor een kleine badkamer is de kwartrond (of vijfhoek) douchecabine.

Tip: Kies voor een kwartronde douchecabine met schuifdeur voor een kleine badkamer. De douchecabines die het gebruikelijkst zijn in de gemiddelde badkamer zijn kwartronde douchecabines , vierkante douchecabines , rechthoekige douchecabines en vijfhoek douchecabines Voldoende mogelijkheden dus.

Wat kost het om een douchecabine te laten plaatsen?

De duurdere cabines met schuifdeuren hebben RVS gepolijste boven- en onderprofielen en de goedkopere douchecabines met schuifdeuren hebben aluminium boven en onder profielen. Douchecabines zijn een praktische oplossing waarmee je spatwater (of erger) uit de rest van je badkamer houdt. Veelvoorkomende maten zijn douchecabines van 80 x 80 cm of 90 x 90 cm Maar naast deze vierkante varianten zijn er ook rechthoekige varianten, bijvoorbeeld van 120 x 90 cm.

Een douchecabine op maat laten maken door zorgt er voor dat deze steeds op zo optimaal mogelijke wijze kan worden geïntegreerd in uw badkamer en dat zonder dat u rekening dient te houden met een aanzienlijk prijskaartje. Voor iedere badkamer is er wel een mogelijkheid op het gebied van complete douchecabines.

De kosten voor het laten plaatsen van een douchewand bak of -cabine is geheel afhankelijk van de situatie van uw badkamer en wensen. De prijs van het laten plaatse van douchecabine is voor een groot deel afhankelijk van wat voor douchecabine u wilt laten plaatsen. Wanneer er alleen een tegelvloer met een afvoer in de badkamer aanwezig is, is het mogelijk om daaroverheen een douchecabine te plaatsen.

Vaak koop je een volledige douchecabine, maar je kunt ook de douchebak en deurtjes apart kopen en laten plaatsen. Deze douchebak is daarmee vaak sneller te plaatsen en dat merk je in de kosten.

InloopdoucheGemiddelde prijs (incl montage)
Inloopdouche met een basis douchewand €1250 – €1500
Inloopdouche incl douchebak, met een basis douchewand €1300 – €1650
Inloopdouche incl luxe douchebak, met een luxe douchewand
€3000 – €3500
Inloopdouche incl met douchebak, met een luxe douchewand €3500 – €4000

Merken douchecabines

Een douchecabine bestaat uit een douche- of schuifdeur, een douchewand en indien gewenst een douchebak. Voor meer privacy in douchecabines wordt vaak gekozen voor een douchedeur met (deels) ondoorzichtig glas te kiezen. Wij laten je graag verschillende merken douchecabines zien en helpen met informatie om de lastige keuzes voor jouw nieuwe badkamer eenvoudiger te maken.

EAGO

Bij het kopen van een EAGO douchecabine heeft u keuze uit verschillende vormen en afmetingen. Bekijk ons uitgebreide assortiment en vergelijk de verschillende douchecabines. Het resultaat is een uitgebreid assortiment douchecabines waarmee u thuis uw eigen wellness en spa beleving kunt creëren.

De douchecabines van EAGO worden gemaakt volgens hoge kwaliteitsnormen. Kies bijvoorbeeld voor een complete EAGO douchecabine, waarmee u in één keer klaar bent. EAGO maakt verschillende soorten douchecabines, waarbij u keuze heeft uit verschillende designs en opties.

Sanilux

De producten van Sanilux bestaan uit badmeubelsets, badwanden, douchecabines maar ook douchekranen, wastafels en bijvoorbeeld spiegels.

Alternatieven voor de Sanilux Standard (100x100x200 cm) douchecabine vierkant 1 draaideur 8 mm. Belangrijke specificaties van de Sanilux Standard (100x100x200 cm) douchecabine vierkant 1 draaideur 8 mm. Sanilux Standard (100x100x200 cm) douchecabine vierkant 1 draaideur 8 mm.

Huppe

Het assortiment Douchecabines van Huppe is compleet. Is dé Huppe specialist met een groot assortiment Kwartronde douchecabines. Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke badkamerspecialist een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: huppe douchecabine goed afstellen.

Kinedo

Kinedo, onderdeel van SFA Group, is een Europese fabrikant van douchecabines, douchebakken, douchewanden en -deuren. Kinedo is fabrikant van A-merk douchebakken, douchewanden/-deuren en douchecabines. Kinedo is fabrikant van A-merk douchebakken, douchecabines, douchewanden en -deuren. Kinedo is fabrikant van A-merk douchebakken, douchewanden/-deuren en douchecabines. Hetzelfde geldt overigens voor douchebakken , douchecabines , douchekranen en alles wat u maar nodig hebt voor uw badkamer.