Loodgieter kosten

In dit artikel geven we je inzicht in het uurloon en de kosten van een loodgieter. Een handig overzicht van de kosten per klus!

Loodgieter is een vak dat zich richt op aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en-of riolering. Dus bent u op zoek naar een vakkundige loodgieter voor het ontstoppen van uw afvoer of riool, het verhelpen van een lekkage, het plaatsen van een nieuwe badkamer of het aanleggen van leidingen? Is uw afvoer of riool verstopt, heeft u een lekkage, wilt u nieuw sanitair of gas- en waterleidingen aan laten leggen?

Schakel direct een loodgieter in wanneer je een lekkage in huis hebt gevonden. Een loodgieter helpt bijvoorbeeld bij de nieuw-, aan- of verbouw van een woning, maar kan u tevens van dienst zijn bij het onderhouden van bestaande loodgieterselementen in uw woning (zoals: sanitair, de cv-ketel, leidingen, etc.) en het repareren hiervan bij schade of slijtage. Zij weten bij al uw loodgietersproblemen direct wat wij moeten doen en daardoor wordt het probleem altijd op de juiste wijze verholpen.

Wat is het uurtarief van een loodgieter?

Wanneer u loodgieters gaat vergelijken is het aan te raden om te informeren naar het uurtarief van de loodgieter om vervolgens de uurtarieven van de loodgieters naast elkaar te zetten. Het is daarom altijd verstandig om een loodgietersbedrijf uit de buurt in te schakelen, dan houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Het is hierbij van belang dat u van tevoren weet hoeveel personeel er nodig is. Komt de loodgieter met een collega dan is de klus sneller geklaard, maar betaalt u twee keer het uurtarief.

Elk loodgietersbedrijf hanteert z’n eigen uurtarief, waardoor de kosten per loodgieter verschillen. Het uurtarief van loodgieters is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kosten voor materiaal, het tijdstip en de dag, de moeilijkheid van de klus en de grootte van de klus. Het aangegeven gemiddelde tarief is een goede indicatie voor het uurtarief dat loodgieters daadwerkelijk rekenen.

Regelmatig worden loodgieters ingehuurd als er sprake is van een lekkage die opgelost moet worden of als mensen graag willen dat er werkzaamheden worden verricht om een lekkage te voorkomen. Naast het uurtarief kan een loodgieter ook nog voorrijkosten doorberekenen. Gemiddeld rekenen loodgieters ongeveer een uurtarief van 40 tot 70 euro.

Type loodgieterGemiddeld uurtarief
Goedkoop€30 – €40
Gemiddeld€40 – €50
Duur€50 – €70
Voorrijkosten€0,10 per kilometer

Cv-ketel onderhoud

Om de kwaliteit van een cv-ketel te waarborgen, heeft een cv-ketel eigenlijk ieder jaar een onderhoudsbeurt nodig. Je wilt zo min mogelijk betalen voor het onderhouden van je cv-ketel. Ook al heeft een cv-ketel een automatische ontluchter, toch is het goed eens per jaar de hele installatie te ontluchten.

Met cv-ketel onderhoud verklein je de kans op storingen, onnodig dure reparatiekosten en zelfs koolmonoxidevergiftiging. Het onderhouden van je cv-ketel zorgt er kortom voor dat deze langer meegaat, zuinig in het verbruik is en blijft, en dat storingen zoveel mogelijk worden beperkt. Zonder regelmatig cv-ketel onderhoud kunnen er storingen optreden, kunnen onderdelen aan de cv-ketel kapot gaan en gaat het gasverbruik omhoog, wat tot hogere energiekosten leidt. Om storingen en onnodige reparaties te voorkomen is het sterk aan te raden jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren aan uw cv-ketel.

Door een cv-ketel goed te laten onderhouden draagt u zorg voor blijvend lage energiekosten. Of u nou de cv-ketel, geiser, mechanische ventilatie of uw gasketel wilt laten onderhouden. Een CV-ketel/combiketel is een storingsgevoelig apparaat, goed jaarlijks onderhoud maakt de kans op storingen veel kleiner.

De prijs van het laten onderhouden van uw cv-ketel is voor een reguliere onderhoudsbeurt tussen de 60 tot 100 euro. Om de levensduur van een cv-ketel te verlengen en de kans op storingen te verminderen is het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv-ketel van het grootste belang. Ook gaat de efficiënte van een cv-ketel omhoog als deze goed onderhoud wordt, dit betekent minder stookkosten betalen.

Prijzen Cv-ketel onderhoud

Soort onderhoudGemiddelde prijs
Eenmalig onderhoud€75 – €100
Onderhoudscontract€50 -€100
All-in contract€125 – €200

Ontstoppen van de afvoer

Als het u niet lukt uw afvoer te ontstoppen met een ploemper (gootsteen ontstopper) kunt u er ook voor kiezen gebruik te maken van vloeibare chemische ontstopper (verkrijgbaar in de supermarkt) of soda en wat azijn in uw afvoer door te spoelen. Sommige verstoppingen zijn eenvoudig zelf te voorkomen of te verhelpen.

Een loodgietersbedrijf heeft alle middelen om een verstopte riolering te ontstoppen en een eventuele beschadiging te repareren. Ook wanneer de afvoer niet verstopt is, maar het probleem zich afspeelt in het riool, helpen onze vakkundige loodgieters u graag. Om een verstopte afvoer snel weer optimaal te laten werken, is een camera inspectie van het riool soms noodzakelijk. Wanneer uw toilet verstopt is geraakt, is het zaak om zo snel mogelijk een betrouwbare riooldienst te bellen die de wc ontstoppen kan.

De verstopte afvoer zou ook veroorzaakt kunnen worden door een verstopping in de gemeentelijke riolering. Een verstopte afvoer komt als het goed is niet vaak voor, maar kan toch voor veel overlast zorgen. Gebruikt, die geld kosten, slecht zijn voor de afvoerleidingen maar de verstopping blijft terug komen. Zo spoort een loodgieter bijvoorbeeld lekken op, kan hij snel en vakkundig je verstopte afvoer of riolering ontstoppen. Een verstopt riool levert problemen en kosten op. Wij voorzien u van een heldere prijsopgave voordat we uw rioolprobleem verhelpen.

Prijzen afvoer laten ontstoppen

Type ontstoppingGemiddelde prijs
Goedkoop (zoals het ontstoppen van het doucheputje)€40 – €75
Gemiddeld €75 – €100
Duur (Zoals volledig riool ontstoppen)€125 – €160

Dakgoot reparatie

Lees op deze pagina meer informatie over uw dakgoot laten repareren, de kosten van de reparatie en het reinigen van uw dakgoten en regenpijpen. U kunt uw dakgoot door laten onderhouden, zodat de kans op een lekkage aanzienlijk verkleind wordt en mogelijke slijtage snel wordt opgemerkt. Het komt namelijk regelmatig voor dat u beter de complete dakgoot kunt laten vervangen om kosten te besparen en ervoor te zorgen dat u niet spoedig opnieuw met een probleem wordt geconfronteerd.

Dakgoot lekkages zijn risicovol, omdat een constante stroom water op eenzelfde plek via de gevel kan doorslaan naar de binnenmuur. In enkele gevallen moet de dakgoot in zijn geheel vervangen worden, maar een dakgoot reparatie is vaak een snellere en voordeligere oplossing. Voor de reparatie van uw dakgoot vertinnen wij dit zink met een soldeerbout en een krachtig vloeimiddel voor een goede hechting van het nieuw aan te brengen soldeertin.

Omdat een reparatie vaak veel tijd vergt, vanwege een steiger of ladder opzetten, het opsporen van de lekkage, het droog- en schoonmaken van de goot, is het in sommige gevallen zelfs voordeliger de dakgoot zo snel mogelijk te vervangen. Om de kans op lekkages en gebreken aan uw dakgoot zoveel mogelijk te beperken is het verstandig om uw dakgoten eens in de zoveel tijd te laten onderhouden. Bij het vervangen van uw dakgoot kunt u overwegen om te kiezen voor bijvoorbeeld kunststof of zinken dakgoten.

Als u uw dakgoten wilt laten vervangen dan komt u al snel voor een materiaalkeuze te staan. Door uw dakgoot te laten reinigen voorkomt u verstoppingen, lekkages en ongedierte. Het is belangrijk om een lekkende dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren.

Prijzen dakgoot reparatie

Materiaal dakgootGemiddelde prijs (bij een dakgoot van 3 meter)
Kunststof€90 – €115
Zinken (in beugels)€140 – €160
Zinken (in een houten bak)€175 – €200

Riolering ontstoppen

Wie thuis of op het werk wel eens een verstopt riool heeft gehad weet uit ervaring wat voor een nare situatie dat is. Als er niet meer de mogelijkheid is om de riolering te gebruiken wordt het duidelijk dat we hier meer dan verwacht gebruik van maken in onze dagelijkse bezigheden. Neem bij problemen met een verstopte riolering gelijk contact op met een Rioolservice. Het ontstoppen van een verstopte afvoer, verstopte riolering of toilet zal voor de meeste mensen een vervelend klusje zijn.

U kunt merken dat het riool verstopt zit als er bijvoorbeeld water omhoog komt in het: toilet, doucheafvoer, gootsteenafvoer en/of schrobputje. Als een riool afvoer verstopt raakt, is snelle actie vaak noodzakelijk en heeft u een ontstoppingsdienst nodig dat op elk uur beschikbaar is.

Voor het opsporen van waterlekkages in de leidingen kiest een loodgietersbedrijf vaak voor thermografie. Doordat onze loodgieters over een ruime expertise beschikken in het verhelpen van dergelijke problemen, kunnen wij u op een snelle en adequate wijze van dienst zijn en wordt de kans op verdere complicaties zo klein mogelijk.

Bij een verstopping van het gemeentelijk riool zijn de kosten voor rekening van de gemeente, mits de verstopping niet veroorzaakt is door stoffen die niet thuishoren in de riolering. Als echter het putje vol rioolwater staat, zit de verstopping in het gemeentelijke gedeelte en kunt u contact opnemen met de gemeente. Andere gemeenten schakelen samen met jou een ontstoppingsbedrijf in. De huiseigenaar betaalt dan als de verstopping op particulier terrein ligt en de gemeente betaalt als het probleem in het openbare riool zit. Daarnaast kan de verhuurder of gemeente de kosten van het ontstoppen van de riolering verhalen op een bewoner indien de verstopping aantoonbaar veroorzaakt is door het onjuist gebruiken van het riool door deze bewoner. Ligt de oorzaak van de verstopping bij u, dan verhaalt de gemeente de ontstoppings-, schoonmaak- en/of reparatiekosten op u.

Prijzen riool laten ontstoppen

Type loodgieterGemiddelde prijs
Goedkoop€75 – €90
Gemiddeld€90 – €120
Duur€120 – €150

Hoe spoor je een lekkage op?

Wanneer je last hebt van lekkages is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te repareren door een loodgietersbedrijf in verband met schade. Een lekkage aan bijvoorbeeld uw dakgoot of waterleiding komt altijd ongelegen en kan vaak veel schade veroorzaken. Een daklekkage komt het meeste voor maar daarnaast heb je ook lekkages vanuit binnen door waterleiding of riolering. Wanneer het niet direct zichtbaar is wil dat zeggen dat er een interne lekkage is van binnenuit door waterleidingen of een afvoerput of leiding, of dat er een daklekkage is die niet overduidelijk zichtbaar is.

Voor het opsporen van lekkages gebruikt een loodgieter innovatieve technieken voor lekdetectie waarmee zij zonder hak- en breekwerk het probleem kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een daklekkage, een waterlek in de badkamer of een lekkage in het plafond.

Wij adviseren om altijd een ervaren vakman in te schakelen als u een daklekkage wilt opsporen en verhelpen. Maak gebruik van onze ervaring en expertise en wees snel van uw loodgietersproblemen af. Door middel van lekdetectie kijken we waar het probleem zich precies bevindt en zien we wat de oorzaak is. Als we dit eenmaal weten, kunnen we het lek gericht aanpakken. Denk hierbij aan bitumen delen, vloeibare dakbedekking en andere producten om daklekkages snel en professioneel te verhelpen.

Lekkage opsporen: Het komt zeer regelmatig voor dat loodgieters ingeschakeld worden om een lekkage te verhelpen, maar dat bij aankomst blijkt dat het niet duidelijk is waar de lekkage vandaan komt. In sommige gevallen is het opsporen van badkamerlekkage echter minder eenvoudig: lekkages van afvoer of waterleiding komen veelvuldig voor.

Prijzen lekkage opsporen

waar lekkage opsporen?Gemiddelde prijs (incl lekkage verhelpen)
Badkamer €250 – €300
Verwarmingsbuizen €70 – €85
Algemene lekkage€150 – €170

Alle loodgieters uit Nederland vind je op de website Loodgieters.in.