Tegelzetter kosten

Omdat tegels nogal zichtbaar zijn is het belangrijk dat de Tegelzetter netjes te werk gaat en zorgt dat er geen fouten zitten in het eindresultaat, bijvoorbeeld in de patronen of tussen de tegels. Tegenwoordig gebruiken de meeste tegelzetters tegellijm voor de wanden, omdat dit veel sneller en makkelijker werkt dan het zetten van tegels in de specie. Om fouten te voorkomen moet de Tegelzetter geconcentreerd blijven en goed letten op wat hij doet ( Waarnemer ). Voor het plaatsen van wand- en/of vloertegels schakel je een tegelzetter in. De vakman kan de tegels plaatsen in elke door jou gewenste ruimte, maar normaliter is de vakman in badkamer, toilet of keuken aan het werk. Nu je een beeld hebt van de kosten die komen kijken bij het leggen van vloer- of wandtegels, kan je bepalen of je deze klus wilt laten uitvoeren door een vakman.

Wat kost een tegelzetter?

De gemiddelde prijzen van vloertegels variëren tussen 15 euro tot 30 euro per vierkante meter. We zullen u een kostenraming laten zien van de prijzen per uur of per vierkante meter, en per beroep zodat u exact weet wat het inhuren van een tegelzetter of schilder gaat kosten: Benieuwd naar de kosten voor een tegelzetter die u kunt verwachten, op basis van een gemiddelde badkamer of een andere ruimte waarin u tegels wilt laten leggen?

Wilt u besparen op de kosten voor het laten leggen van bijvoorbeeld nieuwe wandtegels of juist vloertegels? De meeste tegelzetters hanteren een prijs per vierkante meter, hoewel ook prijzen per uur of een vast tarief voor de totale klus wel voorkomen. De tegelzetter zorgt voor de beste service met vloertegels leggen tegen zo laag mogelijke kosten. Om het tegelwerk goed en mooi op te leveren is het van belang dat de muur waterpas is. Tegelzetters kunnen je goed adviseren over of het nodig is vooraf te egaliseren of dat er andere mogelijkheden zijn om het tegelwerk strak op de muur of vloer te krijgen.

De tegelzetter kan vloertegels leggen in de badkamer, maar ook tegelzetten op bijvoorbeeld de muren. Wilt u nieuwe tegels laten leggen in uw keuken of badkamer of is juist uw vloer toe aan een opknapbeurt? Behalve een bedrag per vierkante meter werken sommige tegelzetters ook met een vaste prijs per opdracht. Wij gaan dan direct voor u aan de slag en sturen binnen 1 dag een indicatie van de kosten voor de tegelwerken die u door onze tegelzetters uit wil laten uitvoeren bij uw woning in Best. Cementtegels zijn relatief duur en kosten gemiddeld 65 euro per vierkante meter exclusief de plaatsing.

Betreft het een grote klus, overleg dan een prijs voor het complete project, dan zijn ook de materiaalkosten, manuren, de manier van het leggen en de stijl van de tegels meteen meegenomen en duidelijk. De gemiddelde prijs per vierkante meter die een tegelzetter in rekening zal brengen. Voor de gehele kosten is het belangrijk de tegelzetter te vragen of de prijs inclusief of exclusief het materiaal is. Soms lijken de kosten per vierkante meter hoger, maar komt dit omdat de materiaalkosten hierbij zijn inbegrepen.

Wat is het uurtarief van een tegelzetter

Een tegelzetter werkt ofwel aan uurloon of een totale projectprijs, dat is onderling af te spreken. De gemiddelde prijs voor goedkope vloertegels beginnen vanaf €13,- per vierkante meter. Op deze pagina leest u alles over badkamertegels, welke soort tegels er zijn en hoe een tegelzetter te werk gaat.

Als u van te voren u zoekwerk goed uitvoert dan kunt u een aardige schatting maken van de prijs voor tegelzetten. Tijdens het plaatsen van een nieuwe tegels betaal je vaak een complete prijs, dus een vaste prijs voor zowel het plaatsen als de materialen. Let op dat dit gemiddelde prijzen zijn, als u een zeer dure tegels kiest zullen de kosten uiteraard hoger uitvallen.

De tarieven lopen erg uiteen, mede doordat sommige tegelzetters wel lijm en voegmiddel meerekenen in hun legloon en sommige legverbanden meer tijd kosten. Wil je een tegelzetter inhuren om je huis van een nieuwe look te voorzien, maar weet je niet waar je op moet letten en wat gemiddelde kosten voor een tegelzetter zijn?

Uurtarief tegelzetter

Soort tegelzetterGemiddeld uurtarief
Tegelzetter zonder certificaat€15 – €25
ZZP’er€35 – €50
MKB’er€45 – €60

Wat kost het om uw badkamer te laten betegelen?

Badkamer betegelen: hoe gaat een tegelzetter te werk? Wanneer u uw badkamer laat betegelen, heeft u de keuze uit allerlei soorten badkamertegels.

Bepaal van tevoren welke kleuren u wilt en welk formaat geschikt is. Het formaat heeft u ook nodig om te berekenen hoeveel tegels u nodig heeft voor de wanden en de vloer. Tegellijm in poeder of pastavorm wordt gebruikt om de tegels tegen de muur of aan de vloer te lijmen.

U kunt wellicht geld en tijd besparen door zelf het puin af te voeren , in sommige gevallen kan een tegelzetter over de oude tegels heen betegelen. Wanneer je de voeg hebt aangebracht en de voegen goed vol zitten (let op kleine gaatjes in de voeg) moet je het overtollige voegmiddel wat op de tegels zit verwijderen.

Sommigen betegelen de badkamer liever niet tot aan het plafond, terwijl voor anderen hier wel de voorkeur naar uitgaat. En voor vloertegels geldt dat als je deze diagonaal plaatst je badkamer ook groter lijkt. Hieronder vind je handige tips om zelf je badkamer en/of toilet te betegelen, want je kan dit heel goed zelf doen als je een beetje handig bent.

Vloertegels voor in de badkamer: onmisbaar en uitstekend geschikt voor een mooie strakke afwerking. Veel mensen tegelen bijvoorbeeld de vloer en de muren, maar er zijn ook mensen die of alleen de vloer of alleen de muren betegelen.

Badkamer laten betegelen prijzen

FactorenGemiddelde prijs per vierkante meter
Wandtegels€10 – €75
Vloertegels€15 – €150
Tegelzetter€25 – €40 (per uur)
Materiaal€7,50 – €20

Toilet tegels

Het wc is vaak een niet al te grote ruimte waardoor er veelal geen grote afmetingen wc vloertegels worden toegepast. Ga voor grote effen wand- en vloertegels, strakke vormen en vermijd losse accessoires voor een minimalistische uitstraling!

De witte wandtegel zijn de meest verkochte wandtegels voor in het toilet of de badkamer. Dan adviseren we juist om grote vloertegels en/of wandtegels toe te passen. Of kies je voor mooie donkere tegels op de vloer van het toilet en een lichte kleur voor op de achterwand van de wc?

Met 30×60 mat witte wandtegels en 20×20 motief vloertegels op de vloer en bovenkant ombouw. Ga dan voor glanzende muurtegels met een rustig patroon of voor grote vloertegels die de ruimte groter doen lijken. Wij hebben wandtegels in verschillende uitstraling, zoals betonlook wandtegels, natuursteenlook wandtegels, retro wandtegels en moderne wandtegels Vloertegels kunnen ook als wandtegels gebruikt worden, dus u kunt ook nog bij vloertegels kijken voor de wand. Keramische tegels zijn daarom ook erg populair voor ruimtes zoals het toilet en de badkamer. Hoeveel het laten leggen van je nieuwe tegels gaat kosten hangt van een aantal factoren af. Je kan het heel goedkoop doen, maar elke beslissing die je maakt kan de prijs vergroten. Of u nu kiest voor mozaïek, natuursteen vloertegels, tegelstroken of juist grote vierkante toilet tegels.

Prijzen toilet tegels per materiaal

MateriaalGemiddelde prijs per m²
Natuursteen€35 – €60
Keramische tegels€20 – €45

Natuursteen tegels

Natuursteenlook tegels zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleurtinten en zorgen voor een warme uitstraling in uw badkamer interieur. Als je meer kiest voor praktisch en een natuurlijke uitstraling wilt behouden van het natuursteen dan kies je voor een gezoete natuurstenen vloer. Natuursteenlook tegels zijn stoere keramische tegels die eruit zien als natuursteen, maar veel makkelijker in onderhoud zijn. Natuursteen geeft een natuurlijke, rijke uitstraling en past bij elke badkamerstijl die u toe wilt passen.

Natuursteen tegels geven een warme, levendige en gezellige sfeer aan uw toilet. Beginnen de natuursteen tegels in het toilet enigszins te verslijten, dan kunnen ze altijd bewerkt worden, waardoor ze weer als nieuw zijn. Natuursteen tegels voor het toilet zijn in verschillende soorten, maten en bewerkingen te verkrijgen. Natuursteen wordt gebruikt op de badkamervloer, als wastafel, wandbekleding en bijvoorbeeld voor de douchewand. Veelal draagt deze slijtage juist bij aan de sfeer en de uitstraling van natuursteen tegels, waarbij de ‘versleten look’ veelgevraagd is. Ook is het mogelijk om versleten tegels van natuursteen weer opnieuw te bewerken worden waardoor ze weer als nieuw zijn.

U kunt natuursteen zowel voor uw vloer als voor uw wand gebruiken, maar iedere natuursteen tegel heeft zijn eigen unieke eigenschappen wat ze extra geschikt of juist niet zo geschikt maakt voor een bepaalde toepassing.

Prijzen natuursteen

Soort natuursteenGemiddelde prijs (per m²)
Graniet€50 – €75
Marmer€50 – €80
Kwartsiet€30 – €55
Leisteen€30 – €45

Meer informatie op Santebo.nl